24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca iepurele isi foloseste picioarele din spate pentru a bate toba cu ele in pamânt, avertizându-si prietenii de apropierea unui pericol.


Stiati ca gura delfinului este plina de colti ascutiti si nu-si pierde nici unul in timpul vietii? Delfinii dorm cu un ochi deschis. Ei isi pot misca ochii in mod separat, uitându-se cu unul intr-o directie si cu celalalt in alta directie.


Stiati ca cel mai rapid inotator uman poate inota cu o viteza de 10 km/ora? Delfinul poate inota cu o viteza de 60 de km/ora. Daca inoti lânga un delfin si incepi sa te scufunzi, el intotdeauna te va impinge la suprafata.


Stiati ca cimpanzeul este la fel de mare ca multi adulti umani, are 1,7 m inaltime daca sta drept? Un cimpanzeu poate invata sa se recunoasca intr-o oglinda.


Stiati ca cimpanzeul foloseste unelte? Baga un bat sau un fir de iarba in cuibul de termite si-l scoate plin de termite. De asemenea, foloseste pietre ca sa sparga alune.


Stiati ca leoaica vâneaza mai mult de 90 la suta din ceea ce manânca un grup de lei, in timp ce masculul prefera sa se odihneasca 20-21 de ore pe zi? Vânatul este mai intâi mâncat de leu, apoi de femele si ceea ce ramâne manânca puii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS