Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Presedinta noua pentru femeile liberale


Femeile liberale craiovene si-au ales sâmbata la Casa Studentilor noua presedinta a filialei. Cele cincizeci de femei prezente in sala au votat in unanimitate pentru Cristina Popescu, singura candidata inscrisa in cursa pentru sefia filialei. Proaspata presedinta a declarat ca una dintre prioritatile sale va fi promovarea femeilor din gruparea liberala in structurile de conducere ale PNL. Prezent la alegeri, senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a declarat ca va sprijini mereu implicarea femeilor in politica. „Nu privesc femeile sau studentii ca fiind doua categorii defavorizate, ci ca egali. Exceptând UDMR, PNL are cele mai putine femei in parlament, desi este nevoie de spiritul practic al femeii in politica“, a declarat Mario Ovidiu Oprea. (C.B.)


Tineretul liberal din Craiova are un nou presedinte


Membrii organizatiei municipale a tineretului liberal s-au reunit ieri la clubul Electro din Craiova pentru a alege o noua conducere. Cu toate ca initial s-a stabilit ca nu exista cvorum, din cei 420 de delegati convocati fiind prezenti in sala doar 177, prezidiul a decis continuarea sedintei. In fruntea filialei municipale a tineretului liberal a fost ales Catalin Radu, care a declarat ca activitatea sa va urmari promovarea imaginii tinerilor, precum si cooptarea de noi membri in cadrul filialei. „Avem o organizatie reprezentativa si am colaborat strâns cu celelalte structuri ale partidului, insa nu ne vom opri aici. Dorim sa cooptam noi tineri in echipa noastra“, a afirmat Catalin Radu. (C.B.)


Alegerile la PC Gorj, contestate de perdanti


Deputatul Pantelimon Manta a pierdut alegerile pentru sefia filialei Gorj a Partidului Conservator, câstigator fiind Valentin Mogoe, cel care asigura interimatul la conducerea partidului. Rezultatul votului a fost contestat de doi aspiranti la postul de vicepresedinte, Gheorghe Iliescu si Constantin Fâcea, existând sanse mari ca alegerile sa fie reluate. Trei sferturi din cei 322 de delegati prezenti la inceputul lucrarilor au parasit sala imediat dupa vot, nefiind interesati de rezultat.


Plecarea delegatilor a fost unul dintre motivele contestarii alegerilor, al doilea fiind ca unii candidati nu s-au regasit pe buletinele de vot. „Voi propune celor de la centru sa analizeze situatia de la Gorj, pentru ca nu pot lua singur o hotarâre“, a spus Renica Diaconescu, delegat de centru pentru a coordona alegerile. Deputatul Manta a declarat ca are suspiciuni in privinta corectitudinii alegerilor, dar oricum nu va mai candida, chiar daca vor fi reluate alegerile. (R.S.)


Regiile de termoficare din Valea Jiului – datoare vândute


Societatile de termoficare din Valea Jiului sunt datoare Sucursalei Electrocentrale Paroseni, din cauza ca nu au fost achitate facturile pentru serviciile furnizate, populatia, mai multe societati comerciale si institutii publice acumulând restante de zeci de milioane de lei noi. Unele orase chiar au renuntat la apa calda, dar si asa datoriile sunt foarte mari. Fiecare societate de termoficare are nenumarate procese in care au fost actionati in instanta datornicii, dar si un plan de reesalonare a datoriilor. „Societatea de termoficare din municipiul Petrosani are o datorie de 13.082.141 RON, fiind urmata de orasul Vulcan cu 11.368.024 RON, de Lupeni cu 8.637.016 RON, iar pe ultimul loc in topul datornicilor se afla Aninoasa, cu o datorie de 704.969 RON. Au fost intocmite grafice si fiecare societate a incheiat un protocol pentru a-si achita restantele“, au sustinut reprezentantii SE Paroseni. In ciuda sumelor foarte mari pe care populatia le are de achitat, cei de la Paroseni nu au intrerupt furnizarea agentului termic pe magistrala. (D.M.)

Exit mobile version