Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Beethoven a murit otravit


Misterul mortii marelui compozitor german Ludwig van Beethoven a fost definitiv clarificat. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, specialistii de la Argonne National sustin ca Beethoven ar fi murit in urma unei intoxicatii cu plumb. In opinia acestora, plumbul ar fi stat la baza bolii care l-a chinuit pe geniul german de-a lungul intregii sale vieti si care a culminat cu o lunga si dureroasa agonie, compozitorul incetând din viata in 1827, la doar 56 de ani. „Nu avem nici o indoiala, Beethoven a fost victima unei intoxicari cu plumb“, a spus Bill Walsh, cercetator la Pfeiffer Center.


Cel mai mare ciorap de Craciun din lume


Dupa mai mult 500 de ore de munca, studentii de la Universitatea centrala din Arizona au reusit sa tricoteze cel mai mare ciorap de Craciun din toate timpurile. Dupa cum informeaza Krone.at, ciorapul are peste 16 metri lungime, iar de la calcâi pâna la vârful degetelor are opt metri, studentii intrând astfel, pe deplin meritat, in Cartea Recordurilor. Si dupa cum era si normal, dintr-un ciorap de Craciun cum se cuvine nu pot lipsi cadourile. Astfel, in uriasul ciorap se aflau 1.000 de masinute, 682 de carti, 600 de ursuleti de plus, 200 de jocuri, 75 de mingi de fotbal si 11 biciclete. Studentii au reusit astfel sa doboare recordul anterior, stabilit anul trecut in Texas, când ciorapul a avut 12 metri.


Cel mai mare brad artificial din Europa


Cel mai mare brad artificial de Craciun din Europa, expus in plin centrul Varsoviei si care masoara 72 de metri inaltime, a fost iluminat pentru Sarbatorile de iarna, in mijlocul focurilor de artificii, informeaza site-ul Yahoo!News. Iluminat cu doua milioane de becuri, potrivit municipalitatii, imensa constructie metalica se ridica in fata celei mai mari cladiri din capitala poloneza, Palatul Culturii, inalt de 230 de metri, oferit Poloniei de catre Iosef Stalin in anii 50. Circa 2.000 de persoane au asistat, marti seara, la spectacolul transmis de televiziunile poloneze. Municipalitatea a anuntat ca un patinoar va fi instalat in jurul pomului de Craciun o data cu scaderea temperaturii la Varsovia, unde momentan este tot toamna.


Uma Thurman isi cauta barbat


Actrita americana Uma Thurman este in cautarea unui nou barbat, informeaza site-ul Infoshowbiz. Vedeta filmelor din serial „Kill Bill“ este categorica: s-a saturat sa fie singura. Intr-un interviu acordat revistei Grazia, fosta iubita a milionarului Andre Balazs insista asupra faptului ca „este disponibila pentru oricine este interesat“. Actrita nu a mai avut o relatie serioasa cu un barbat de când s-a despartit de actorul Ethan Hawke, la sfârsitul anului 2003. Thurman a inceput sa-si puna intrebari despre ce ar trebui sa faca pentru a intâlni persoane potrivita. „Este din ce in ce mai greu sa te atasezi de cineva, mai ales pentru o femeie matura“.


Jennifer Lopez – evacuata de pe platourile de filmare


Diva sud-americana Jennifer Lopez si alesul inimii sale, Marc Anthony, au fost nevoiti sa paraseasca platourile de filmare de la pelicula „El Cantante“, dupa ce un incendiu a izbucnit in apropiere de rulota lor. Dupa cum informeaza Contactmusic.com, cei doi soti, care lucreaza impreuna la filmul biografic despre marele solist Hector Lavoe, au fost evacuati pentru scurt timp, dupa ce un scurt circuit a provocat un incendiu in apropiere de rulota lui Lopez. Filmarile nu au avut de suferit de pe urma incidentului. In cursul aceleiasi zile, Lopez s-a putut intoarce la rulota pentru a evalua daunele, insa din câte se pare, pompierii au fost prompti si au stins la timp flacarile.


Halle Berry – in „X-Men III“


Halle Berry a acceptat sa joace in al treilea film din seria „X-Men“ doar pentru ca nu suporta ideea ca altcineva sa poarte peruca personajului sau – Storm. Dupa cum informeaza Teenhollywood, fosta fata Bond, care a interpretat rolul mutantului Storm si in primele doua pelicule ale seriei, a precizat ca o noua colaborare cu fostii colegi de echipa reprezinta unul dintre principalele motive pentru care a aceptat sa dea viata din nou acestui personaj. „Dupa ce lucrezi pentru atât de mult timp cu o echipa, se leaga prietenii pe viata. In plus, se creeaza o legatura unica fata de propriul personaj si vrei sa duci povestea pâna la capat. Sincer, nu cred ca as suporta ca alta actrita sa poarte peruca lui Storm“, a declarat actrita.

Exit mobile version