13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCalatoria ciocolatei in Anglia

Calatoria ciocolatei in Anglia

Pentru britanici, delicatesele culinare inseamna de multe ori doar chipsuri si peste, sos de menta si, bineinteles, ceai. Totusi, si ciocolata reprezinta unul dintre „rasfaturile“ cotidiene ale supusilor Maiestatii Sale.


Cine iubeste ciocolata si vrea sa stie mai multe despre originea, producerea si nenumaratele sortimente ale deliciosului desert poate afla doar calatorind prin Regatul Unit. In Marea Britanie, vizitatorii pot admira porti din ciocolata, se pot delecta in excursii printr-o fabrica de ciocolata, unde au ocazia sa traga si cu ochiul la munca angajatilor sau pot pur si simplu lua calea ciocolatei prin Londra.


Poarta de ciocolata


In urma nu cu mult timp, a fost lansata in salile de cinematograf mult asteptata pelicula „Charlie si fabrica de ciocolata“, cu Johnny Deep in rolul principal. Cartea de Roald Dahl este una dintre cele mai indragite carti pentru copiii din Marea Britanie si ii seduce inca de la inceput pe cei mici, trezindu-le interesul pentru deliciosul desert. In lumea fantastica a lui Roald Dahl, ei au ocazia sa viziteze recent inauguratul muzeu dedicat marelui scriitor. In muzeul din Great Missenden, situat la 50 de kilometri nord de Londra, se gasesc, de exemplu, usi din ciocolata, care raspândesc seducatoare arome de cacao. Cum era si normal, vizitatorilor le este interzis sa isi infiga dintii in deliciosul mobilier.


Muzeul ciocolatei din Birmingham


O tentanta experienta pentru gurmanzi este o vizita in Cadbury World, in apropiere de Birmingham. Calatoria prin muzee incepe cu o trecere prin padurile din America centrala, unde au fost descoperiti pentru prima data arborii de cacao.


Aici, vizitatorii afla si cum secretul producerii ciocolatei a fost adus pe Batrânul Continent. Mai departe, iubitorii de ciocolata afla care sunt ingredientele din care se prepara desertul lor preferat. Excursia prin superbul muzeu dedicat ciocolatei se incheie apoteotic. Vizitatorii au ocazia sa guste ciocolata lichida proaspat facuta, precum si sa isi scrie numele in desertul lor favorit.


Drumul ciocolatei in Londra


Urmatoarea oprire in calatoria noastra imaginara prin Marea Britanie este Arran Chocolate Factory, de pe Insula Arran, in vestul Scotiei. Aici putem asista la procesul nasterii ciocolatei. Apogeul calatoriei prin Marea Britanie este „London Chocolate Trail“. Prima oprire este la Charbonnel et Walker, unul dintre primii producatori de ciocolata din Marea Britanie, care si-a deschis magazinul in 1875 in New Bond Street, in Mayfair. Magazinul se gaseste si astazi in acelasi cartier exclusivist, in Royal Arcade, 28 Old Bond Street.


Vizita in magazinul de ciocolata


Iubitorii ciocolatei „moderne“ ar trebui sa viziteze magazinul Rococo Chocolate, fondat in 1983 de Chantal Coady, la 321 Kings Road in Chelsea. De altfel, Coady a scris doua carti despre filosofia ciocolatei si este fondatoarea Chocolate Society. Aceasta are la rândul sau un magazin si o cafenea in 36 Elizabeth Street, in apropiere de Victoria Station, unde iubitorii de ciocolata se pot delecta cu delicioase negrese, inghetate si Milch Shakes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS