16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Giugea a dat peste manele


Aflat intr-o scurta vizita de lucru la Sofia, in Bulgaria, prefectul Nicolae Giugea a auzit la un post de radio o melodie româneasca. Era o manea, un hit in Bulgaria. „Bulgarii sunt mari iubitori de manele, la Sofia existând si un post de radio de succes unde se asculta 24 din 24 de ore cele mai tari manele românesti. Sunt suparati insa ca nu gasesc in magazinele lor ultimele CD-uri ale lui Costi Ionita si Adrian Copilu’ Minune“, a spus Giugea. Tot fredonând la manele, vecinii nostri de peste Dunare au invatat si limba româna, asa ca nimeni nu ar trebui sa fie surprins daca, mergând pe strazile Sofiei sau ale altor orase din Bulgaria, ar auzi cunoscutele refrene maneliste românesti „Of, viata mea, of, inima mea“ sau „Supararea când imi vine rup camasa de pe mine“. (C.R.)


CJ Dolj, in cautare de translator


Rezultatul expertizei tehnice comandate de autoritatile judetene pentru drumul Argetoaia-Secu ramâne deocamdata un mister. Desi dosarul a intrat in posesia autoritatilor inca de vineri, nici unul dintre mai marii judetului nu a stiut sa descifreze concluziile la care au ajuns specialistii insarcinati cu efectuarea expertizei. Atât Victor Odolbasa, vicepresedintele CJ Dolj, cât si Ion Prioteasa, presedintele consiliului, au declarat ca va fi necesara consultarea inspectorilor de specialitate din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, care sa descurce itele tehnice din raport si sa explice concluziile acestuia. „Deocamdata nu ma pot pronunta pentru ca nu sunt eu in masura sa dau un verdict. Vom consulta specialistii si atunci vom sti cu siguranta in ce stadiu se afla drumul“, a declarat Victor Odolbasa. (C.B.)


Prefectul Bejat lasa politica pentru functie


Prefectul de Gorj, Stefan-Marian Popescu-Bejat, a declarat ca va renunta la politica, pentru a se ocupa de functia cu care a fost investit de guvern. Daca de la 1 ianuarie 2006 prefectii vor deveni inalti functionari publici, Bejat va alege scaunul de la Institutia Prefectului. De altfel, actualul presedinte interimar al PD Gorj a precizat ca nu va mai candida la nici un post de conducere la alegerile programate pe 4 decembrie in cadrul organizatiei judetene. In ceea ce il priveste pe subprefectul Dan Ilie Morega, acesta a facut public faptul ca va renunta la postul din administratie, in favoarea celui de sef al PNL Gorj. (E.M.)


Pedistii gorjeni la „Iarta-ma!“


Tot mai multi contestatari ai secretarului de stat Ionel Mantog isi declara acum sustinerea pentru acesta la alegerile care vor avea loc duminica, 4 decembrie, la Partidul Democrat Gorj. Inspectorul scolar general Liviu Andrei, vicepresedinte al PD Gorj, care in vara acestui an il acuza pe Mantog ca transforma Partidul Democrat in Partidul SNLO, isi doreste sa faca acum echipa cu acesta. Andrei ar dori sa fie presedinte executiv si sa il secondeze pe Mantog daca acesta va fi ales presedinte.


Alt contestatar al lui Mantog, Ion Raut, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca nu exclude o eventuala sustinere a secretarului de stat pentru obtinerea postului de presedinte al PD Gorj. Cu doar câteva zile inainte, Raut il acuza pe Mantog de comiterea sau sustinerea a numeroase abuzuri si ilegalitati.


Mantog pare favorit in cursa pentru sefia PD Gorj, chiar daca este singurul dintre cei cinci aspiranti la acest post care nu si-a anuntat oficial candidatura. (R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS