12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlaci dentare cu diamante - noua moda in Statele Unite

Placi dentare cu diamante – noua moda in Statele Unite

Mania rapperilor americani de a-si impodobi dintii cu diamante ii cucereste si pe „muritorii de rând“ dupa succesul melodiei „Grillz“, ce se vrea o oda adusa bijuteriilor din gura celebrilor Nelly sau Paul Wall. Lanturile uriase de la gâtul rapperilor si-au gasit acum perechea in cantitatile de aur si de diamante ce le impodobesc mai nou si dintii. Bine ati venit in „bling style“, stilul bijuteriilor exagerate, curajoase si extravagante. Numele este onomatopeic, duce cu gândul la sunetul unei bijuterii, la atingerea de o suprafata dura. Daca pâna acum, acest stil era rezervat doar rapperilor, care au adus primii luxul in stilul de strada, dupa ce Nelly si Paul Wall au cucerit topurile cu melodia „Grillz“, fenomenul bijuteriilor stralucitoare afisate la dantura nu mai este rezervat doar vedetelor. Intr-unul dintre versurile melodiei, Paul Wall spune: „I put my money where my mouth is“ , in traducere, „Mi-am pus banii unde e gura“ sau „I got my mouth lookin somethin like a disco ball“, in traducere „Mi-am transformat gura intr-un glob de discoteca“.


„Bling“, bijuteriile specifice rapperilor


„Oda“ inchinata placilor dentare cu diamante cântata de Nelly si Wall a dat tonul unei adevarate isterii in SUA, unde si alti rapperi, precum Snoop Dogg, Lil Jon, Sean Diddy Combs, si-au imitat colegii. „Bling“, bijuteriile specificie rapperilor, cu ale lor pietre pretioase montate deasupra gingiilor, cu inelele impodobite cu nestemate, cerceii mari in forma de cerc, au cucerit „strada“.


Wall insusi povesteste de popularitatea de care se bucura aceste bijuterii nu doar in lumea hip-hop. In 1998, rapperul si-a deschis un magazin de bijuterii „bling“ la Houston, al carui nume este „Tv Jewelry“. La inceput, aici isi faceau cumparaturile rapperi precum Kanye West, Sean Diddy Combs, Usher, Snoop Dogg, Lil Jon, Thug Mike Jones sau Bun B. Acum, printre clienti se numara chiar si adolescenti de 13 ani. „La inceput, bling era considerat un fel de ghetou al modei“, a spus John Hallett, manager al magazinului Mr. Bling, din Las Vegas, care vinde zilnic intre cinci si zece placi dentare cu diamante. „Acum insa vin o gramada de albi din Los Angeles, care se deplaseaza special pâna aici ca sa isi cumpere o placa. Bineinteles, sunt persoane nonconformiste care au deja tatuaje si piercinguri“, a spus Hallet. La „Tv JewelryThere“, „coronitele“ dentare pot fi fie din platina, aur galben, fie din argint, incrustate cu diverse feluri de pietre pretioase, care mai de care mai colorate, in functie de posibilitati. Preturile variaza de la 50 pâna la 50.000 de dolari. Cum era si normal, placile se fac pe masura. Mai intâi se iau amprentele in argila, apoi modelul este acoperit cu metal, platina sau aur. „Placile dentare pretioase sunt mai mult decât o afirmare a puterii de cumparare a vedetelor muzicii rapp“, a afirmat rapperul Bun B, care afiseaza un „colier“ dentar pe care este scris „Trill“, titlul celui mai recent album al sau. „In sud, dintii decorati au fost dintotdeauna un simbol al saraciei, insa gangsterii si traficantii de droguri i-au «reinviat», transformându-i intr-un simbol al respectului“, a povestit Wall.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS