24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncarea greceasca - gust unic si deosebit

Mâncarea greceasca – gust unic si deosebit

Grecii se numara printre cei mai notorii gurmanzi din lume, mâncarurile lor fiind foarte apreciate in Europa. Cu toate acestea, dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, majoritatea occidentalilor evita sa intre in restaurantele grecesti, temându-se ca produsele culinare servite in aceste localuri sunt prea condimentate. Nimic mai departe de adevar.


Mâncarea greceasca nu seamana câtusi de putin cu cea mexicana. Grecii nu folosesc nici un condiment pe care sa nu il aveti si dumneavoastra in bucatarie. In plus, spre deosebire de uleiul de floarea-soarelui, care distruge inima si stomacul occidentalilor, uleiul de masline este excelent pentru o alimentatie sanatoasa.


Astfel, nu trebuie sa va temeti de bucataria greceasca, ci sa intrati cu curaj in primul restaurant de acest tip pe care il intâlniti.


Daca va aflati in vizita in Grecia, veti avea mari probleme sa gasiti o masa libera, mai ales in perioada mai-octombrie, in centrul Atenei. Insa, o data ce ati reusit sa gasiti un loc liber, sefii de sala va vor invita in bucatarie, pentru a va alege meniul preferat. Acolo veti gasi o masa plina cu tot felul de bunatati, care de care mai apetisante. Alegeti ceea ce va face cu ochiul si nu va temeti sa-l intrebati pe bucatar: „Tea ee neh aff-toe?“ (n.r. – „Ce este acesta?“). Bineinteles, puteti intreba simplu, in limba engleza: „What is this?“. Veti avea surpriza sa constatati ca majoritatea angajatilor restaurantelor din Grecia cunosc limba engleza.


Dupa ce va veti intoarce la masa dumneavoastra, veti fi servit cu produsul ales in doar câteva minute. Tot ce va mai ramâne de facut este sa va bucurati de mâncarea excelenta care va este servita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS