Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

16 comune doljene vor fi legate la drumurile judetene


Comunele doljene care in prezent nu au deschidere la drumurile judetene vor fi de anul viitor legate la aceste artere de circulatie. Pentru 16 comune se efectueaza in aceasta perioada studii de fezabilitate, urmând ca din primavara sa se treaca la asfaltare. „Cu toate ca acest proiect implica o cheltuiala destul de mare, el va fi finalizat pâna la sfârsitul anului viitor, chiar daca pentru asta Consiliul Judetean (CJ) Dolj s-ar putea imprumuta de la banca“, a spus Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. (C.R.)


Muzeul Judetean Gorj necesita reparatii capitale


Peste 20 de miliarde de lei vechi sunt necesare pentru reparatia capitala a Muzeului Judetean Gorj. Vasile Marinoiu, directorul institutiei, spune ca anul acesta s-a realizat proiectul pentru reparatia capitala a Muzeului Judetean, urmând ca de anul viitor sa se treaca la punerea acestuia in practica, in masura in care autoritatile vor aloca fondurile necesare. (R.S.)


„Louis Funar“ la Craiova


Concursul interjudetean de matematica „Louis Funar“, editia a IV-a, gazduit de Scoala nr. 12 „Decebal“ din Craiova si-a desemnat duminica premiantii. La startul competitiei de traditie pentru Cetatea Baniei, aceasta purtând numele unui absolvent de prestigiu al scolii craiovene, Louis Funar, azi matematician de talie europeana la Universitatea Grenoble din Franta, s-au prezentat peste 250 de participanti, elevi din clasele V-VIII, selectati din 25 de unitati de invatamânt din judetele Dolj, Olt, Teleorman, Alba si din Bucuresti. Potrivit directorului Scolii „Decebal“, profesorul Liviu Epureanu, printre câstigatori s-au aflat sase elevi din Banie, noua din Râmnicu Vâlcea si unul din Bucuresti. Din partea organizatorilor competitiei, elevii au primit premii constând in bani si carti de specialitate. (E.L.)


Politia Rutiera Gorj are un nou sef


Comisarul-sef Ion Picu a fost instalat in fruntea Serviciului Politiei Rutiere Gorj. Acesta a condus pâna de curând Serviciul Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj. Constantin Talaba, fostul comandant de la Rutiera, a devenit loctiitorul comisarului Salvador Caragea, adjunctul comandantului IJP Gorj. (E.M.)


Fara meditatii la propria clasa


Profesorii din Gorj nu mai au voie sa faca meditatii cu elevii de la clasele unde predau. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a transmis o circulara in toate unitatile de invatamânt in care le recomanda cadrelor didactice sa nu ii mai primeasca la meditatii pe elevii pe care ii au la clasele unde predau. Potrivit inspectorului scolar general adjunct Mitescu, profesorii nu trebuie sa conditioneze o nota mare in catalog de prezenta la sedintele de pregatire. La Târgu Jiu, pretul pe sedinta de pregatire depaseste suma de 200.000 de lei. (E.M.)


Consilierul judetean Paducel, validat


Consiliul Judetean Gorj va fi completat in aceasta saptamâna cu un nou consilier care ii va lua locul peremistului Constantin Cretan, aflat in inchisoare. Numele celui care a fost desemnat sa ocupe scaunul lasat liber de fostul locotenent al lui Miron Cozma este Ion Paducel. Acesta este, de asemenea, membru al Organizatiei Judetene a PRM si profesor la o universitate privata din Târgu Jiu. Validarea lui Paducel va fi facuta in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Gorj programata pentru joi. (E.M.)

Exit mobile version