12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Doar patru farmacii onoreaza retete compensate


La jumatatea lunii noiembrie, doar patru farmacii din Craiova mai elibereaza retete compensate si gratuite. Potrivit conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Dolj, celelalte farmacii au anuntat ca nu mai dispun de fonduri si au sistat eliberarea medicamentelor prescrise in acest regim. Vestea buna vine pentru asiguratii din comunele doljene, unde 29 de unitati de profil mai au la aceasta data plafon disponibil. Purtatorul de cuvânt al CJAS Dolj, Daniela Gheorghe, a declarat ca in cursul saptamânii viitoare se asteapta sa fie comunicata suma repartizata la rectificarea bugetului pentru judetul Dolj. Medicii nu l-au convins pe ministrul sanatatii sa modifice Legea spitalelor. (F.L.)


Circulatie ingreunata pe Drumul Judetean Craiova-Segarcea


Din cauza unei mari alunecari de teren, produse in zona Gura Vaii, la kilometrul 4+800, un deal s-a dislocat si toate echipele societatii Lucrari Drumuri si Poduri Craiova incearca sa ridice o constructie hidrotehnica de sprijinire a versantului. Lucrarea se desfasoara manual si trebuie finalizata inainte de jumatatea lunii decembrie. (F.L.)


Spectacol de muzica populara


Ansamblul folcloric „Maria Tanase“ pregateste o surpriza iubitorilor de muzica populara: pe 28 noiembrie va avea loc, la Teatrul National „Marin Sorescu“, premiera spectacolului „Cânt si joc pentru strabuni“. „Lucram de ceva timp la acest eveniment. Am vrut sa pregatim ceva aparte pentru craioveni in preajma sarbatorilor de iarna“, a spus Nicu Cretu, directorul ansamblului. Spectacolul va fi constituit din doua parti, fiecare durând aproximativ o ora, cu o pauza de 15 minute intre ele. In prima parte, pe scena vor urca solistii de la „Maria Tanase“ acompaniati de o orchestra, care vor prezenta publicului, pe lânga dansuri oltenesti, si un dans de pe Mures, si un dans dobrogean. A doua parte a evenimentului va avea invitati solisti ca Laura Lavric, Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Gabriela Tuta sau Dumitru Zamfir. O noutate o reprezinta faptul ca, de aceasta data, solistii vor fi acompaniati pe scena de dansatori. Pretul unui bilet va fi de 5 lei noi. (S.P.)


Bani pe naivitatea oltenilor


Un craiovean si-a deschis o firma in Spania prin care a pacalit mai multi craioveni dornici de locuri de munca in strainatate. Cosmin Scortea, din Craiova, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in orasul Madrid, a inselat pe parcursul anului 2004 mai multi doljeni. Cosmin le promitea acestora locuri de munca in Spania si, in schimbul a 250 de euro de caciula, le intocmea contracte de munca false. Oamenii legii au stabilit ca oltenasul stabilit in Spania a inselat in acest mod vreo 30 de persoane, cu suma totala de 8.000 de euro. In cazul lui Cosmin Scortea, Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a inceput urmarirea penala pentru savârsirea infractiunii de inselaciune si continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestuia. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS