6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSchiul - cel mai costisitor sport

Schiul – cel mai costisitor sport

O data cu venirea iernii, amatorii sporturilor specifice acestui anotimp iau cu asalt statiunile montane. Cel mai popular sport de iarna ramâne schiul alpin, care, din pacate insa, oricât ar fi de atractiv, este pe de parte cel mai costisitor . Gecile de fâs de firma, schiurile supertehnologice, bocancii climatizati, toate sunt accesorii dorite fie pentru a fi in pas cu moda, fie pentru o mai mare siguranta pentru propria piele.


Tentatia pentru achizitionarea unui echipament complet la inceputul sezonului de iarna este mare. Din pacate insa, schiorii sunt categoria de sportivi cu cele mai mari cheltuieli, sau cel putin, având in vedere preturile care se vehiculeaza, sunt nevoiti sa investeasca mai mult in imbracaminte si dotari pentru sportul lor preferat.


Potrivit unui studiu al Institutului italian Nielsen, in cadrul caruia au fost comparate diferitele preturi pentru echipamente investite de italienii amatori de sport, fara a lua in considerare costurile pentru inchirirea salii de sport, sau pentru instructori si cursuri, categoria care cheltuieste cel mai mult este cea a schiorilor traditionali, urmata de cea a iubitorilor de snowboard. In ceea ce priveste preturile pentru echipament si dotari, un schior italian plateste anual 249 euro pentru geaca, clapari, schi si manusi.


Daca avem in vedere ca in Peninsula, numarul practicantilor de schi este de 1.853 milioane de persoane, anual, magazinele de echipament sportiv câstiga 461 de milioane de euro doar din achizitiile facute de schiori. Pe locul doi, se situeaza snowboard-ul cu 248 de euro cheltuieli anuale, in total in buzunarul comerciantilor intrând 114 milioane de euro.


Un alt sport considerat foarte costisitor este golful, insa practicantii acestui sport investesc anual 215 de euro, in total cifra de afaceri a comerciantilor de echipament sportiv fiind estimata la 23 milioane de euro. Urmeaza in clasament amatorii de fitness, care investesc 152 de euro pentru acest sport. Având in vedere ca numarul de practicanti este de patru milioane, anual, investitiile in fitness se ridica la 516 milioane de euro. Cele trei milioane de iubitori ai inotului investesc anual 144 de euro, in total cifrele de afaceri fiind de 428 de milioane de euro. Urmeaza tenisul, ciclismul si fotbalul, care, in ciuda veniturilor uriase ale campionilor, necesita costuri destul de scazute, doar 115 euro, investitiile totale fiind de 216 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS