7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

100 de miliarde de lei vechi pentru bugetul CJ Gorj


Bugetul Consiliului Judetean (CJ) Gorj va beneficia la rectificare de 100 de miliarde de lei vechi din partea guvernului. In urma unei estimari si a calculelor facute cu necesarul financiar pentru echilibrarea bugetelor locale, specialistii CJ au solicitat suma de 152 de miliarde de lei vechi, insa ceea ce s-a aprobat a fost cu 52 de miliarde de lei mai putin. Suma ceruta la rectificare era necesara pentru acoperirea unor goluri in bugetele primariilor din Gorj. Cele 100 de miliarde de lei primite vor fi directionate catre plata salariilor insotitorilor persoanelor cu handicap, catre invatamântul preuniversitar de stat, cofinantarea proiectelor SAPARD, sistemul de protectie a copilului si a unitatilor de asistenta sociala a persoanelor cu handicap, cheltuieli de personal pentru administratia publica. Alte sume vor fi utilizate pentru plata ajutoarelor sociale si pentru incalzirea locuintei, precum si pentru diferite dotari ale unitatilor de invatamânt. Intrucât nu a fost alocata intreaga suma solicitata, primarii va trebui sa isi stabileasca dupa propriile criterii prioritatile in acordarea banilor. (E.M.)


Locuintele ANL, nefinisate


SC IMPERA COM SRL Bucuresti a dat un nou termen de finalizare a ultimelor 20 de locuinte ANL din Craiova, respectiv 10 decembrie. Desi autoritatile locale sunt satule sa tot astepte predarea apartamentelor, care trebuia sa fie gata la inceputul acestui an, nu au nici o posibilitate sa ia masuri impotriva angajatului. „Nu mai e mult de lucru, insa firma respectiva nu are decât trei oameni sa realizeze lucrarile. Daca ar fi o echipa mai mare, atunci intr-o saptamâna totul ar fi finalizat. Ne-am interesat la Bucuresti, sa vedem daca le-au fost virati banii si am primit asigurari ca din partea agentiei nu au existat intârzieri“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache. In ceea ce priveste construirea a 260 de locuinte in municipiul Craiova, in anul 2006, edilii incearca sa reaminteasca conducerii ANL de promisiunea facuta la inceputul lunii septembrie. In cazul in care suma necesara construirii nu va fi inclusa in bugetul de anul viitor, craiovenii fara o locuinta vor ramâne tot cu ochii in soare. (R.M.)


151 de miliarde de lei, suplimentare bugetara pentru CNH


Minerii din Valea Jiului vor primi la rectificarea bugetara o suplimentare de 151 de miliarde de lei pentru echilibrarea bugetelor de venituri si cheltuieli. Daniel Surulescu, director general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, a declarat ca aceasta suplimentare bugetara a fost solicitata ministerului de resort inca de la inceputul anului, deoarece sumele prevazute in bugetul initial erau insuficiente pentru facilitatile de care beneficiaza atât angajatii companiei, cât si pensionarii din sistemul minier. O parte din fonduri vor fi folosite pentru lucrari de reparare a pagubelor produse de inundatiile din vara, respectiv refacerea digului de protectie a iazului activ de la Preparatia Coroesti, deplasat de viitura. (D.M.)


Gheorghe Focsan, prim-procuror adjunct la Parchetul Gorj


Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj are, incepând de ieri, un nou prim-procuror adjunct, in persoana lui Gheorghe Focsan. Acesta a fost numit cu delegatie pe o perioada de trei luni, pentru ca a obtinut cea mai mare medie la concursul care a avut loc in urma cu aproximativ o luna, si anume 6,80. La concurs s-au inscris patru procurori, dar nici unul nu a fost declarat câstigator, pentru ca nu au reusit sa obtina o medie mai mare de sapte. Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca, in luna ianuarie sau februarie, se va organiza un nou concurs. Gheorghe Focsan a fost procuror in cadrul Serviciului de supraveghere a activitatii de cercetare penala a politiei. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS