Acasă Magazin Doi membri ai guvernului italian au incalcat legea antitutun

Doi membri ai guvernului italian au incalcat legea antitutun

O asociatie de aparare a drepturilor consumatorilor a depus plingere impotriva a doi membri ai guvernului italian pentru ca acestia au incalcat legea care interzice fumatul in locurile publice, informeaza site-ul edicom.ch.


Potrivit organizatiei Codacons, seful diplomatiei italiene, Gianfranco Fini, si ministrul reformei, Roberto Calderoli, si-ar fi aprins tigarile in incinta Palatului Chigi, unde se afla sediul guvernului. „Fini si Calderoli au incalcat legea care interzice fumatul in locurile publice prin faptul ca si-au aprins tigarile in interiorul Palatului Chigi“, se arata intr-un comunicat al organizatiei Codacons.


Mass-media italiana a anuntat, in cursul week-end-ului, ca cei doi oameni politici fumau in sediul guvernului, unde mai multe scrumiere au inceput sa-si faca recent aparitia. Nici o sursa din cadrul Palatului Chigi nu a confirmat aceasta informatie. Legea antitutun interzice fumatul in baruri, restaurante, birouri si alte locuri publice. Ea a fost adoptata in luna ianuarie si este una dintre cele mai stricte din Uniunea Europeana. Legea a fost promulgata ca urmare a unei campanii conduse de fostul ministru al sanatatii, Girolamo Sirchia, medic si fost fumator.


Actualul ministru al sanatatii, Francesco Storace, el insusi fumator, a considerat legea ca fiind una excesiva si a estimat ca guvernul trebuie sa permita infiintarea unor locuri pentru fumat. Potrivit unor date furnizate de Ministerul italian al Sanatatii, un italian din patru este fumator.

Exit mobile version