21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGemeni nascuti la sase ani diferenta unul de altul

Gemeni nascuti la sase ani diferenta unul de altul

O femeie din Brazilia a adus pe lume o fetita considerata sora geamana a fratelui sau nascut in urma cu sase ani, desi amindoi fusesera conceputi in vitro, plecind de la ovule din acelasi ciclu fertil, informeaza site-ul Diario de Noticias.


Nasterea micutei Alissa da Silveira, al carei embrion a fost pastrat congelat timp de sase ani, a avut loc week-end-ul trecut, in Sao Jose do Rio Preto, oras situat la 450 de kilometri nord-vest de Sao Paulo.


Medicul Ricardo Baruffi, care a asistat la nasterea copilului, a declarat ca, in ciuda diferentei de virsta, Alissa si fratele sau, Joao Marcelo, de sase ani, sint considerati „gemeni neidentici“, desi amindoi au fost conceputi plecind de la aceleasi ovule produse in acelasi ciclu fertil si fecundate in aceeasi zi, potrivit publicatiei Folha de Sao Paulo.


Parintii copiilor, Marcelo da Silveira si Alessandra Camara, au recurs in urma cu sapte ani la un tratament de fertilizare artificiala. Din primul transfer de embrion in uterul mamei s-a nascut Joao Marcelo, in timp ce dintr-unul dintre ceilalti 11 embrioni congelati s-a nascut Alissa, au explicat medicii. Doctorul ginecolog Edilberto Araujo Filho, care a asistat la cea de-a doua nastere, a spus ca incercarea de tranferare a embrionului a reusit, desi posibilitatile unui succes erau de doar 20 la suta. „In literatura medicala, nu exista in Brazilia nici un transfer reusit de embrioni congelati o perioada atit de mare. In schimb, in alte tari sint cazuri in care embrionii au stat congelati si noua ani“, a adaugat Araujo Filho.


Desi unii medici ii considera pe cei doi copii „gemeni“, alti specialisti spun ca pentru a ajunge la o astfel de concluzie trebuie sa se tina cont de factori precum virsta cronologica si cea biologica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS