Efectivele Biroului Rutier Craiova au organizat și executat, ieri, în municipiu, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ce au acest drept.
Polițiștii rutieri au acționat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime.
Astfel, ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale de peste 23.600 lei, dintre acestea  29 sancțiuni fiind aplicate unor șoferi care nu au acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, în cele 29 de cazuri  polițiștii rutieri au luat măsura complementară a reținerii persimului de conducere pe o perioadă de 30 de zile, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.