Acasă Actualitate Cultura Râmnicu Vâlcea: Se lansează documentarul despre Ilie Năstase, în prezența echipei

Râmnicu Vâlcea: Se lansează documentarul despre Ilie Năstase, în prezența echipei

Marți la Râmnicu Vâlcea - se lansează documentarul despre Ilie Năstase, în prezența echipei

Premiera documentarului despre Ilie Năstase, NASTY, va avea loc pe 23 aprilie, la ora 19.00, în sala consiliului Județean Vâlcea. Filmul despre cariera și viața tenismenului român va avea loc în prezența echipei.

Ilie Năstase, cunoscut drept „băiatul rău al sportului”, a fost adesea descris de presa internațională ca fiind „magnific”, „fermecător”, „temperamental” și „arogant”.

Documentarul NASTY, care a fost lansat în cinematografele din toată țara începând cu 16 aprilie. Filmul explorează viața și cariera acestui legendar tenisman. A fost primul număr 1 din istoria clasamentului ATP. Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului.

Interviuri cu mari sportivi

Filmul prezintă imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker.

De asemenea, NASTY include și un interviu exclusiv cu Phil Knight, co-fondatorul Nike, care vorbește despre relația sa cu Năstase, primul sportiv profesionist care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără:

  • Cosmin Hodor (HDR Evolution),
  • Tudor Giurgiu (Libra Films),
  • co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

Citește și: (VIDEO) Incendiu la o gospodărie din Caracal

           

Exit mobile version