Acasă Local Târg de adopții de câini la Râmnicu Vâlcea

Târg de adopții de câini la Râmnicu Vâlcea

Târg de adopții de câini la Râmnicu Vâlcea

Începând din anul 2010, în fiecare an pe 4 aprilie se marchează Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, dată aleasă simbolic la exact o jumătate de an distanță de Ziua Mondială a Animalelor, din 4 octombrie.

Primăria Râmnicu Vâlcea organizează sâmbătă, 6 aprilie, între orele 11.00 – 14.00, în Parcul Mircea cel Bătrân, un târg de adopții de câini. Astfel, se conştientizează rolul și importanța pe care ființele necuvântătoare le au în viața de zi cu zi a oamenilor.

Cele câteva zeci de exemplare canine ce vor fi oferite spre adopție râmnicenilor provin de la Adăpostul public de câini de la Fețeni.
Este o structură deschisă în anul 2009 prin intermediul căreia se gestionează populația de câini fără stăpân. O implicare activă la adăpostul din Feţeni o are Asociația Save Vâlcea’s Dog. S-a reușit adopția unui număr impresionant de câini dintre cei capturați de pe domeniul public:

  • 267 de adopții în anul 2022,
  • 466 în anul 2023.
    În cadrul evenimentului de sâmbătă, vor fi distribuiți fluturași cu condițiile necesare unei adopții canine. Responsabilii Adăpostului de la Fețeni și voluntarii prezenți vor oferi sfaturi și informații celor ce doresc să adopte un căţel.

Citeşte şi: (VIDEO) Dolj: Cercetaţi pentru trafic de minori şi de persoane

Exit mobile version