Acasă Local Vâlcea: Acțiune Blitz în Băbeni

Vâlcea: Acțiune Blitz în Băbeni

Bilanțul MAI, pe ultimele 24 de ore: 146 de infractori prinși în flagrant, 435 de permise de conducere reținute, amenzi de 1,9 milioane lei

Polițiștii rutieri din Băbeni au organizat, în cursul zilei de ieri, în intervalul orar 18.00 – 21.00, o acțiune de tip Blitz, în localitate, cât și în localitățile arondate.

În cadrul activităților au fost legitimate 82 de persoane, controlate 75 de autovehicule, s-au efectuat 47 de testări de alcool și o testare de droguri.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.250 de lei.

Dintre care, 3 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru utitlizarea telefonului mobil la volan, iar 8 pentru alte nereguli.

Polițiști au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 3 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Totodataă, au întocmit și un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat., după ce un bărbat de 54 a fost depistat conducând un tractor, pe DJ 677 A, în comuna Sirineasa, județul Vâlcea, care tracta o remorcă neînmatriculată/neînregistrată.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu deținea polița R.C.A. valabilă, iar I.T.P.-ul era expirat.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 11.00-13.00, au fost desfășurate activități preventiv-educative la Școala Generală din orașul Băbeni pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere negative.

Exit mobile version