Acasă Local Video Incendiu în toiul nopții. Pompierii s-au luptat mai bine de trei...

Video Incendiu în toiul nopții. Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore

Noaptea trecută o casă din comuna Bârza a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții ISU Vâlcea, pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului, la nivelul acoperișului, fără ca bunurile din locuință să fie distruse. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore.

În urma incendiului a ars acoperișul casei, cu suprafața de aproximativ 130 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

Care sunt principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version