Acasă Eveniment Unul dintre polițiștii bătuţi, operat. Agresorii, după gratii

Unul dintre polițiștii bătuţi, operat. Agresorii, după gratii


Unul dintre poliţiştii bătuţi, ieri, la Călina, Vâlcea, urmează să fie operat. Agentul, în vârstă de 29 de ani, a fost iniţial internat la spitalul din Râmnicu Vâlcea, pentru investigaţii amănunţite. El urmează să fie transferat la o clinică din Bucureşti, unde va fi operat.
Dr. Dan Ponoran manager Spitalul Vâlcea: „Prezenta un traumatism cranio-facial cu fractură de piramidă nazală, dar era stabil din punct de vedere hemodinamic. Deocamdată este investigat, dar, din ce am înţeles de la colegii de la UPU nu pune probleme.”

Filmul urmăririi

Doi poliţişti au ajuns la spital după ce au fost loviţi de doi suspecţi pe care voiau să-i controleze. Agenţii au somat şoferul unei autoutilitare să oprească, în localitatea Prundeni, însă acesta i-a ignorat. Poliţiştii au tras 9 focuri de armă. Au urmărit maşina până în faţa unei case, unde şoferul şi pasagerul său, împreună cu alţi indivizi, i-au luat la bătaie.
În urma scandalului, ministrul de Interne a solicitat că un reprezentant MAI să meargă personal la faţa locului pentru a verifica situaţia.

Poliţiştii au fost salvaţi de colegii lor din Drăgăşani, chemaţi în ajutor. Ulterior, s-a dovedit că cei aflaţi în maşină, doi fraţi, transportau ilegal porci, şi aveau acasă o adevărată crescătorie. Indivizii au fugit imediat după ce i-au bătut pe agenţi. Mai mult, în timpul conflictului, unul dintre suspecţi ar fi luat pistolul unui agent şi l-ar fi ameninţat.
Cei doi au fost prinşi în trafic, în Slatina, şi au fost duşi la Parchetul din Drăgăşani, judeţul, Vâlcea, pentru audieri.
Față de doi bărbați de 28 respectiv 31 de ani a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind conduși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, mâine aceștia o să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o periaodă de 30 de zile.

Făceau transport ilegal de porci

Cătălin Udrea, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea: „Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical. În cele din urmă, autoutilitara a oprit în faţa unei locuinţe din satul Calina, iar în timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, aceştia au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane de la faţa locului.”
O mulţime de poliţişti şi jandarmi i-au însoţit pe reprezentanţii DSV în curtea celor doi fraţi. Autorităţile au găsit circa 120 de porci, toţi fără forme legale, aduşi din diverse regiuni în care a fost semnalată pesta porcină şi unde este interzisă comercializarea şi transportul.
Dr. Minodora Văduva, DSV Vâlcea: “Sunt porci aduşi: din Dolj, din Arad, din Bihor din judeţe cu pesta, da, v-am spus. În afară de Suceava, toată ţara e în restricţie de mişcare. Majoritatea sunt crescuţi de noi, doamnă. Noi am fost aici în curte. Nu sunt crescuţi de dvs !”
Toţi porcii au fost eutanasiaţi.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version