14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea(VIDEO)Incendiul din Munţii Lotrului încă nu a fost stins. Un elicopter a fost trimis să aducă apă din râul Olt

(VIDEO)Incendiul din Munţii Lotrului încă nu a fost stins. Un elicopter a fost trimis să aducă apă din râul Olt

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea împreun cu membrii SVSU Malaia, şi ai ocoalelor silvice din zonă continuă intervenţia de stingere a incendiului reaprins ieri dimineaţa în Munţii Lotrului / Punctul Padina şi Pleţa. În sprijinul acestora acţioneaza şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie cu un dispozitiv de transport apa de tip Baby – Buchet care poate transporta aproximativ 2400 de litri de apă. Alimentarea se efectuează din râul Olt, apa fiind deversată în zona focarelor. Până la aceasta oră, elicopterul a efectuat un număr de 19 curse refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel s-a reuşit limitarea extinderii incendiului, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare. Intervenţia este îngreunată atât de terenul accidentat cu înclinaţie mare, de rafalele de vânt cât şi de lipsa apei (altitudinea la care se desfăşoară intervenţia fiind de 1400 – 1600 m). Se lucrează cu mijloace de prima intervenţie. Pe tot parcursul zilei, flăcările s-au manifestat atât la nivelul solului în zona împădurită cu foioase cât şi la doborâturi şi arbori uscaţi. Se va acţiona până la lăsarea întunericului cu 27 de pompieri militari şi 45 de membrii ai SVSU şi ocoale silvice din zonă.
Pe timpul nopţii un echipaj de pompieri va asigura protecţia bunurilor de la baza versantului (un gater mai multe grajduri şi mai multe locuinţe), deoarece există riscul prăvăliri de buturugi aprinse, iar zona împădurită va fi monitorizată, şi se va încerca stoparea propagării incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS