9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaFilmul crimei de la Tomșani: Bătrânul a fost lovit cu bestialitate cu o coadă de topor. O minoră, complice la omor

Filmul crimei de la Tomșani: Bătrânul a fost lovit cu bestialitate cu o coadă de topor. O minoră, complice la omor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2019 a inculpaţilor :

– Găman Vasile, de 18 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat și violare de domiciliu;

– minora I.E.A., în vârstă de 17 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat și violare de domiciliu;

În cursul zilei de astăzi, aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

În seara zilei de 06.02.2019, cei doi inculpați au hotărât să exercite acte de violenţă asupra lui R.G. din comuna Tomşani, în vârstă de 80 ani, pentru a-i  sustrage o sumă de bani pe care credeau că acesta o deţine, motiv pentru care au pregătit, premeditat comiterea faptei, luând asupra lor o coadă de topor din lemn, mănuşi şi mai multe pungi din plastic ce urmau a fi folosite pentru a nu lăsa urme. În acest context, în timpul nopții de 06/07.02.2019, inculpații au pătruns fără drept în curtea și locuința victimei R.G., pe care au găsit-o dormind în dormitor, pe un pat, aşezată pe partea stângă a corpului. În aceste împrejurări, în realizarea scopului infracţional, în timp ce  inculpata minoră I.E.A. a luminat cu lanterna telefonului mobil patul pe care dormea victima asigurând astfel vizibilitate inculpatului Găman Vasile, acesta din urmă l-a lovit pe R.G., în timp ce dormea, de mai multe ori, în cap cu coada de topor, producându-i multiple leziuni în zona capului,  provocând decesul victimei. După exercitarea acestor acte de agresiune, cei doi inculpați au sustras din locuință suma de 1.000 lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS