15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Trei linii de enregie electrică, afectate. Pe drumurile din jueţ se circulă în condiţii de iarnă

Vâlcea: Trei linii de enregie electrică, afectate. Pe drumurile din jueţ se circulă în condiţii de iarnă

Instituția Prefectului Județului Vâlcea a anunţat situația existentă la ora 13.00,  ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din perioada 25 – 26.01.2019, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 2 l/mp la Greblesti, respectiv 33 l/mp la Malaia), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 0 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 140 cm/Obârşia Lotrului), astfel că administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora, respectiv:
● pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:
–    DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, circulatia se desfasoara îngreunat pe un sens şi jumătate şi este zăpadă parţială de 1-3 cm;se lucrează cu 1 3 ATB +lama şi 2 unimog+ lama cu 2 autofreze la lărgire;
– Ninge slab în zona Vidra – Obârşia Lotrului, în rest este burniţă
Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, se patrulează cu auto, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.
● pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în condiţii normale,   RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti pe DJ 703N km 4-18 (drum de acces la Releul Cozia); nu a fost necesara interventia cu  material antiderapant (nisip şi sare).
● pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.
Totodată, din cauza precipitaţiilor mai sus menţionate, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de 4 gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Creteni sat Izvoru, Lungesti sat Fumureni, Tetoiu satNenciulesti , Tomsani sat Baltateni.
De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.
La nivelul reţelelor de energie electrică la această oră sunt afectate un  număr de 3 linii LEA 20 kV cu un număr de 23 PT-uri din 2 localităţi parţial afectate (Voineasa, Berislăveşti, ,  cu un număr total de 65 consumatori(case si operatori economici, inclusiv pârtia Mioarele).
Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS