13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Două tone de articole pirotehnice, confiscate în urma a două percheziţii

Vâlcea: Două tone de articole pirotehnice, confiscate în urma a două percheziţii

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, ai Poliției municipiului Drăgășani, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, au descins în această dimineață, 21 decembrie, în municipiul Drăgășani, la locuințele a două persoane bănuite că ar fi comercializat fără drept, articole pirotehnice.

Polițiștii au descins la locuințele celor diu bărbați, unul de 38 de ani și altul de 42 de ani, ambii din municipiul Drăgășani, bănuiți că ar fi realizat operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, încălcând prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acțiunea desfășurând-se în cadrul unui dosar penal.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 35.560 bucăţi articole pirotehnice de diferite categorii, în greutate totală de 2.138 kg.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS