11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaCampania Naţională „Cetăţenia Digitală“, la Vâlcea

Campania Naţională „Cetăţenia Digitală“, la Vâlcea

Astăzi, 2 octombrie, începând cu ora 14.00, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Râmnicu Vâlcea are loc lansarea oficială a campaniei naţionale Cetăţenia Digitală.

Proiectul îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea colaborării între reprezentanţii instituţiilor preocupate de educaţia şi protecţia copiilor, pentru a facilita creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire și de intervenție în cazul situațiilor de abuz în mediul digital şi stimularea folosirii creative şi utile a noilor tehnologii de către copii.

Studiile arată că foarte mulți copii comunică în mediul online cu necunoscuți, deseori ajungând ținta unor abuzuri. În acest sens, specialiștii recomandă părinților să stabilească împreună cu copilul reguli de utilizare a internetului și să urmărească aplicarea acestora. Obţinerea consensului determină o conduită responsabilă din partea copiilor.
De asemenea, nu este indicată restricţionarea excesivă şi fără justificare a accesului la calculator şi la internet. Copilul va fi tentat sa ascundă celor din familie preocupările legate de internet. Comunicați deschis cu copiii despre internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală! Comunicarea trebuie să îmbrace forma unui dialog între părinte şi copil, nu a unui monolog. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtual.
Campania Cetăţenia Digitală urmărește îmbunătățirea comunicării între reprezentanţii autorităţilor judeţene pentru a :
– Informa instituţiile de învăţământ din teritoriu privind programul de voluntariat Ora de Net – www.oradenet.ro/fii-voluntar.
– Promovarea serviciului de informare şi consiliere ctrl_AJUTOR în rândul tinerilor, cadrelor didactice şi părinţilor.
– Organizarea unor evenimente publice adresate profesorilor, părinților şi specialiştilor care lucrează cu copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS