14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaUrmărit internaţional în SUA pentru fraude informatice, prins la Vâlcea

Urmărit internaţional în SUA pentru fraude informatice, prins la Vâlcea

Polițiștii de investigații criminale din Vâlcea au depistat un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile din Statele Unite ale Americii, pentru comiterea de infracțiuni informatice.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internațional în baza unui mandat de arestare, emis de Tribunalul Statele Unite ale Americii pentru Districtul de Nord al statului Ohio. Acesta este cercetat pentru conspirație la fraudă prin cablu, conspirație la spălare de bani și conspirație la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane.
În perioada 2005-2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfășurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunțuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerț electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcționați să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor.
De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alții, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii și ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate.
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, urmând a fi demarate procedurile în vederea extrădării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS