15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaGuvernul va acorda ajutoare de urgenţă pentru localităţi şi persoane afectate de indundaţii şi alunecări de teren, inclusiv din Vâlcea

Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă pentru localităţi şi persoane afectate de indundaţii şi alunecări de teren, inclusiv din Vâlcea

Guvernul va acorda, în şedinţa de miercuri, ajutoare de urgenţă mai multor localităţi şi persoane care au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, informează Agerpres.

„Şi în săptămâna aceasta au existat riscuri de inundaţii în mai multe zone din ţară şi vreau să le mulţumesc celor care au monitorizat această situaţie şi care s-au implicat în mod direct. Domnul ministru Deneş, ştiu că aţi mers în fiecare zi la Suhaia şi, alături de doamna ministru Carmen Dan, aţi coordonat intervenţia la dig, astfel încât pagubele să fie cât mai mici. Pentru că nu te poţi pune cu furia naturii, care a afectat munca oamenilor de o viaţă, am decis acordarea de ajutoare de urgenţă, din rezervele de stat, cu materiale de construcţii”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, aceste fenomene au produs pagube în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

„Ne dorim ca oamenii din zonele respective să poată să revină cât mai curând la o viaţă normală, de aceea ajutoarele sunt destinate în mod special reconstrucţiei locuinţelor afectate de calamităţile naturale”, a arătat Dăncilă.

Ea a precizat că, în cursul zilei de miercuri, va fi aprobată şi o HG privind acordarea de ajutoare de urgenţă unor persoane afectate de inundaţii şi alunecări de teren.

„De asemenea, aprobăm astăzi o hotărâre de Guvern prin care se acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 353.500 de lei, din bugetul Ministerului Muncii, pentru sprijinirea unui număr total de 49 de familii şi persoane singure, care se află în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii sau de alunecările de teren. Aceste situaţii sunt în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că Guvernul va acorda şi ajutoare de urgenţă, în valoare de 57,77 milioane de lei, pentru localităţi din nouă judeţe care au fost afectate de alunecările de teren.

„Ajutoarele financiare vor fi utilizate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate, pentru refacerea unor poduri, podeţe, consolidarea şi asigurarea scurgerii apelor, precum şi pentru decolmatarea albiilor unor pâraie”, a mai afirmat Dăncilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS