16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Autobuze alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul public, în premieră pe ţară

Vâlcea: Autobuze alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul public, în premieră pe ţară

Trei autobuze cu podea joasă, alimentate cu gaz natural comprimat, primele de acest tip din ţară, au intrat în circulaţie în această lună în Râmnicu Vâlcea, mijloacele de transport în cauză fiind achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 15 milioane de euro, potrivit directorului societăţii de transport public local din Râmnicu Vâlcea, Andi Davidescu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că societatea de transport urban din Râmnicu Vâlcea, al cărui unic acţionar este Consiliul Local, va fi dotată în următorii doi ani cu încă 20 de autovehicule similare celor recent introduse în circulaţie. Toate noile autobuze vor fi achiziţionate printr-un proiect de mobilitate urbană, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, derulat cu fonduri europene.

Andi Davidescu a spus că noile autobuze sunt mai puţin poluante, iar valoarea fiecăruia este de circa 100.000 de euro.

Noile autobuze sunt propulsate numai cu gaz natural comprimat şi au o autonomie de 200-300 kilometri, astfel încât pot realiza programul de transport zilnic înainte de a fi realimentate. Aceste autovehicule sunt şi mult mai puţin poluante.

„În următorii doi ani vor mai fi achiziţionate încă 20 de autovehicule pe gaz natural comprimat, prin acelaşi proiect cu finanţare europeană. Pentru aceste autobuze au fost făcute determinări şi amprenta de carbon la 100.000 de kilometri parcurşi scade cu 9,6 tone faţă de celelalte folosite pentru transportul de călători”, a mai explicat directorul Andi Davidescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS