10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Sentinţă penală şi două mandate europene de arestare, puse în executare de poliţişti

Vâlcea: Sentinţă penală şi două mandate europene de arestare, puse în executare de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în executare, ieri, două mandate europene de arestare și o sentință penală.

Polițiștii au pus în executare mandatul de arestare preventivă în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania, emis de Curtea de Apel Piteşti, față de un bărbat de 30 de ani din orașul Brezoi, județul Vâlcea.

În fapt, la data de 20 aprilie a anului trecut, persoana bănuită ar fi pătruns prin efracție, împreună cu un alt bărbat, în biroul unui dealer de mașini din Daggendorf, Germania și ar fi sustras documentele și cheile pentru două autovehicule aflate în garajul dealerului, după care ar fi plecat cu cele două autovehicule.

A fost întocmit un dosar penal pentru furt, pe numele celor doi, de către autoritățile germane, ulterior fiind emis mandatul de arestare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  din cadrul I.P.J. Vâlcea.

La aceeași dată, polițiștii au depistat pe raza comunei Mihăești, un bărbat de 36 de ani, urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de autorităţile judiciare din Suedia, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de

contrabandă cu droguri de mare risc, faptă comisă la data de 3 iunie a.c. în localitatea Ystad, Suedia.

Astfel, în cursul lunii iunie a.c., autoritățile vamale din Suedia, în urma verificării unui autovehicul venit din Polonia, au găsit aproximativ 62.000 de tablete clasificate drept droguri, ascunse în mașină.

Cei 5 ocupanți ai mașinii, printre care și bărbatul de 36 de ani, sunt cercetați de către autoritățile suedeze, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu droguri.

Bărbatul  a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeş.

La data de  2 noiembrie.  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună  cu cei din cadrul Postului de politie Drăgoeşti au pus în executare sentinţa penală de internare intr-un centru de reeducare, emisă de către Judecatoria Râmnicu Vâlcea față de un tânăr de 19 ani din comuna Drăgoești, condamnat la o pedeapsa de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS