10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaOltchim ar putea fi vândut pe bucăți. Valoarea de piață a activelor este de 300 de milioane de euro

Oltchim ar putea fi vândut pe bucăți. Valoarea de piață a activelor este de 300 de milioane de euro

Telenovela Oltchim pare să ajungă la final, după cinci ani în care statul a încercat în repetate rânduri să vândă Compania. Potrivit stiri.tvr.ro, singurul producător de sodă caustică din Europa Centrală va fi vândut pe bucăţi. Statul rămâne acţionar majoritar, însă doar pe ce rămâne din combinatul chimic. În maxim doi ani, Oltchim va dispărea, spun administratorii companiei.
Trei companii se bat pentru a cumpăra clădirile, utilajele şi echipamentele Oltchim. Preţul de licitaţie pentru active a pornit de la 300 de milioane de euro.
Statul nu va încasa niciun leu însă din vânzarea Oltchim, până nu vor fi achitate toate datoriile către creditori. Combinatul se află în insolvență din anul 2013.
Deşi urmează să fie vândut, Oltchim a ieşit pe profit în prima jumătate a acestui an. Combinatul este singurul producător de sodă caustică din Europa Centrală și de est și are în prezent două mii angajați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS