10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: 116 sancţiuni, în doar trei ore

Vâlcea: 116 sancţiuni, în doar trei ore

Poliția Orașului Horezu a efectuat, astăzi, o razie la care au participat în sistem integrat 50 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști, arme, explozivi și substanțe periculoase și intervenție rapidă.

În doar trei ore, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, au constatat o infracțiune pe linie rutieră, au reținut 14 certificate de înmatriclare și 1 permis de conducere. Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, acționându-se pe toate liniile de muncă ale poliției, pe raza orașului Horezu. Astfel, polițiștii au legitimat 526 de persoane, au verificat 427 de autovehicule și au controlat 10 agenți economici. În cadrul acțiunii au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, respectiv:
– 100 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
– 4 sancțiuni contravenționale prevăzute de Ordonanța Guvernului 37 din 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, fiind depistați conducători auto care au utilizat incorect diagramele tahografice, pentru transport de marfă.
– 4 sancțiuni pentru şoferii care au permis îmbarcarea în mijlocul de transport din altă localitate decât cea autorizată, transport peste capacitatea autorizată și fără a pune în funcțiune aparatul de taxat. De asemenea a fost retras un atestat taxi. Constatările pe această linie au fost făcute de către polițiștii Serviciului Rutier, care au acționat în cadrul raziei alături de polițiștii rutieri din orașul Horezu.
– 3 sancțiuni contravenționale pentru vânzători care au comercializat marfă fără a elibera bon fiscal;
– 2 sancțiuni contravenționale pentru două societăți comerciale care nu erau asigurate cu sisteme de securitate prevăzute de lege;
– 2 sancțiuni contravenționale pentru lipsa RCA
– o sancțiune contravențională acordată unui agent economic care comercializa produse cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, polițiștii au confiscat produse alimentare, în valoare de 270 de lei. Totodată, polițiștii au retras 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și au reținut 1 permis de conducere.
De asemenea, poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe Drumul Județean 665, pe raza orașului Horezu, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Vaideni, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS