14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaOltchim a produs anul trecut 88.026 tone de dioxid de carbon şi a cheltuit 18,3 milioane lei pentru protecţia mediului

Oltchim a produs anul trecut 88.026 tone de dioxid de carbon şi a cheltuit 18,3 milioane lei pentru protecţia mediului

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvenţă, a produs anul trecut pe platformele din Râmnicu Vâlcea o cantitate de 88.026 tone de dioxid de carbon, şi a cheltuit pentru protecţia mediului 18,32 milioane lei, arată raportul companiei pentru anul 2016, informează economica.net, citând news.ro. Raportul Oltchim arată că măsurătorile efectuate la surse în anul 2016 indică încadrarea emisiilor în limitele impuse în Autorizaţia Integrată de Mediu.

„S-a efectuat monitorizarea emisiilor de poluanţi la sursele fixe precum şi a imisiilor de noxe în puncte fixe pe perimetru uzinal şi periuzinal, conform graficului de analize, de către Laboratorul Eco-Toxicologie din cadrul Serviciului Control Calitate Laboratoare şi Laboratoare autorizate”, se menţionează în raportul societăţii.

Societatea precizează că nu are înregistrate litigii cu privire la încălcarea legislaţiei privind protecţia mediului înconjurător.

Din cauza poluării generate, combinatul Oltchim trebuie să facă mai multe investiţii de mediu şi să închidă batalul de reziduuri periculoase până la 1 septembrie 2022, ceea ce necesită o investiţie de 6 milioane euro.

Scopul acestei măsuri este de a ecologiza zona şi de a respecta legislaţia privind depozitarea deşeurilor.

Oltchim a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 30%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS