10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Un bărbat din Berislăveşti şi-a dat foc de supărare. Poliţistului care a sărit să-l salveze i-a luat foc părul

Vâlcea: Un bărbat din Berislăveşti şi-a dat foc de supărare. Poliţistului care a sărit să-l salveze i-a luat foc părul

Sorin Stătică de 39 de ani din Berislăveşti, judeţul Vâlcea, şi-a dat foc, ieri, sub ochii îngroziţi ai sătenilor care l-au urmărit tocmai pentru a împiedica gestul extrem. Când a văzut că oamenii sunt pe urmele lui bărbatul şi-a turnat benzină în cap şi a aprins bricheta înainte ca cineva să-l poată opri. Agentul de poliţie Florin Laurenţi Busuioc ajutor de șef de post la Berislăveşti a fost primul care i-a sărit in ajutor, a aruncat o haină pe el pentru a stinge flăcările. „Agentul Busuioc a intuit pericolul mai ales că a văzut că are asupra lui o sticlă cu benzină. Cand a văzut că şi-a turnat benzină în cap, agentul şi-a pus viaţa în pericol şi a sărit să-l slaveze, iar în timpul intervenţiei i-a luat foc părul” a declarat agent principal Loredana Sandu purtător de cuvânt IPJ Vâlcea .

Victima a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Rm Vâlcea cu arsuri pe 65% din suprafaţa corpului . A fost stabilizată şi transportată la Spitalul de Arşi din Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate.

Sătenii spun despre Sorin Stătică că era mereu supărat în ultima vreme. Se certa frecvent cu tatăl său care nu-l lăsa să facă nimic prin curte dar şi cu cele două concubine şi ameninţa că îşi pune ştreangul, că îşi dă foc că se aruncă în Olt sau că pleacă în lume.

„Ieri (marţi 21.03 n.r) a ieşit în drum în faţa primăriei şi a strigat că se duce în crâng să îşi dea foc. Oamenii l-au crezut pentru că a mai încercat de două ori să îşi pună capt zilelor. Chiar şi acum două săptămîni l-au scos câţiva localnici din râul Olt, a vrut să se înece” a spus Nicolaie Popescu viceprimarul comunei Berislăveşti.

Poliţia continuă cercetările în acest caz. Conducerea IPJ Vâlcea îl felicită pe agentul de poliţie Florin Laurenţi Busuioc ajutor de șef de post la Berislăveşti pentru curajul de care a dat dovadă în misiunea de salvare a unei vieţi omeneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS