27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Detector de metale comercializat ilegal, confiscat de poliţişti

Vâlcea: Detector de metale comercializat ilegal, confiscat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Vâlcea au început o anchetă privind un bărbat  de 52 de ani care ar fi comercializat un detector de metale, fără autorizaţie.

În urma verificărilor, a reieşit că bărbatul în cauză nu deţinea autorizaţie pentru comercializarea bunului. Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a detectoarelor de metale, fără autorizaţie.

Detectorul de  metale deţinut contrar prevederilor legale a fost ridicat în vederea confiscării.Valoarea detectorului de metale deţinut de cel în cauză a fost estimat la peste 2500  de lei.

De la începutul anului, poliţiştii vâlceni au confiscat 7 detectoare de metale, fiind întocmite 3 dosare penale şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale.  Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului cultural naţional. IPJ Vâlcea reaminteşte faptul că în conformitate cu OG 43/2000, art. 5, alin. 10, persoanele care deţin/comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţie de la autorităţile competente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS