21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Pentru că ştia că încalcase legea, un şofer nu a oprit la controlul poliţiştilor

Vâlcea: Pentru că ştia că încalcase legea, un şofer nu a oprit la controlul poliţiştilor


O. Octavian, de 64 de ani, din comuna Deveselu, judeţul Olt, a condus aseară un autoturism pe DN 7 – Budeşti, din direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, iar la km. 168 a fost oprit în trafic întrucât circula haotic.
La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, conducătorul auto a refuzat să coopereze, blocându-se în autoturism.
Conducătorului auto i s-a solicitat în repetate rânduri să coboare din autovehicul, dar acesta a refuzat. Conducătorul auto a manifestat un comportament violent (lovind cu membrele inferioare si superioare interiorul autoturismului condus), motiv pentru care  s-a impus încătuşarea acestuia.
În momentul efectuării controlului, un alt autoturism a oprit, al cărui conducător auto a precizat că O. Octavian, l-a acroşat lateral pe DN7-Milcoiu, km 159, creându-i avarii, nu a oprit, circulând haotic. Acest eveniment a fost soluţionat ca eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Conducătorul auto O. Octavian a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat la UPU Vâlcea, unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior acesteia, O. Octavian a fost de acord sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
De asemenea, s-a procedat la efectuarea controlului autovehiculului oprit iniţial. Astfel, în portbagajul autovehiculului au fost identificate aproximativ 10 kg de peşte, aproximativ 300 de metri liniari de plasă monofilament şi setci, pentru care  nu deţine documente. S-a procedat la confiscarea uneltelor şi plaselor, iar cantitatea de peşte a fost distrusă.
Totodată, s-a procedat la imobilizarea vehiculului, întrucât conducătorul acestuia a săvârşit o faptă de natură penală. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 500 de lei, i s-a întocmit dosar penal şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru  nerespectare dispoziţiilor poliţistului rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS