16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Grupare specializată în trafic de cannabis, destructurată

Vâlcea: Grupare specializată în trafic de cannabis, destructurată

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au destructurat o grupare infracţională specializată în cultivarea şi comercializarea cannabisului. Patru persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat, ieri, 4 percheziţii domiciliare, în judeţul Vâlcea, la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
La activităţi au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
Din cercetări a reieşit că cinci persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 56 de ani, ar fi cultivat şi comercializat cannabis către persoane din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Slatina şi Craiova.
În urma percheziţiilor, de la locuinţele celor 5 persoane au fost ridicate 296 de grame de fragmente vegetale de culoare verde, două instalaţii artizanale, fertilizatori, un cântar de precizie, 10 telefoane mobile, o cartelă SIM, 2 laptopuri, un grinder, un pistol cu trei tuburi consumate aferente acestuia şi 28 de plante de cannabis.
De asemenea, au fost ridicate 470 de grame de tulpină de cannabis mărunţită provenită de la plantele culese şi 5 grame de fragmente vegetale de culoare verde, porţionate ca pacheţele, de formă sferică, ambalate în staniol.
Procurorul D.I.I.C.O.T a dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre membrii grupării, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS