10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: S-a răsturnat cu maşina în şanţ. Trei persoane au fost rănite

Vâlcea: S-a răsturnat cu maşina în şanţ. Trei persoane au fost rănite

Un şofer de 39 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a condus azi noapte un autoturism pe raza localităţii vâlcene Slătioara – DN 67, iar la km. 146 + 600 m, pe fondul neadaptării vitezei, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă răsturnându-se în şanţ.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui : B. Nicolae, care a fost transportat la spital,  unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism toracic, traumatism cervical, plăgi minore mână dreaptă, plăgi minore lob dreapta ureche, şi a doi minori de 15 şi 12 ani care prezentau plăgi la umăr şi genunchi. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Viteza, atât excesivă cât şi viteza neadecvată condiţiilor meteo-rutiere, continuă să rămână principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic, ci şi familiile acestora, vă prezentăm următoarele recomandări:
– Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă.
– Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii!
– Măriţi distanţa între autovehiculele în mers!
– Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi în deosebi a depăşirilor neregulamentare!
– Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS