11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaDispozitiv radar ultraperformant, testat la Vâlcea

Dispozitiv radar ultraperformant, testat la Vâlcea

La sediul Serviciului Rutier din Râmnicu Vâlcea va avea loc mâine, la ora 10.00, o activitate demonstrativă cu un sistem laser de măsurare şi înregistrare a vitezei în trafic.

Serviciul Rutier Vâlcea intenţionează, ca prin spijinul autorităţilor publice locale, A.T.O.P, să obţină în dotare un astfel de sistem. Acesta va fi utilizat în scopul diminuării numărului de accidente rutiere pe raza judeţului Vâlcea, precum şi de reducerea gradului de victimizare a persoanelor implicate în accidente rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
Acest dispozitiv oferă pe lângă fotografia cu rezoluţie foarte mare şi posibilitatea înregistrării video şi stocarea automată a datelor, oferind  posibilitatea înregistrării mai multor autovehicule care încalcă simultan regimul legal al vitezei. De asemenea, acesta nu poate fi detectat sau bruiat de niciun sistem antilaser.
Dispozitivul există deja în dotarea unor servicii de poliţie rutieră din ţară, unde funcţionează în parametrii optimi, dovedindu-şi utlitatea, procentul de  admisibilitate a contestaţiilor fiind foarte mic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS