Acasă Local Olt: Depistat de jandarmi la pescuit ilegal

Olt: Depistat de jandarmi la pescuit ilegal

Bărbatul a fost depistat în timp ce extrăgea din apă plase de pescuit în lungime totală de 210 m, prevăzute cu plute și plumbi
Bărbatul a fost depistat în timp ce extrăgea din apă plase de pescuit în lungime totală de 210 m, prevăzute cu plute și plumbi

Jandarmii olteni au depistat un bărbat care bracona, folosind plase de pescuit monofilament interzise de legislația în vigoare și fără a deține autorizație de pescuit.

Actiunea jandarmilor, în colaborare cu personal cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultura, a desfășurat acțiuni pe acumulările de pe râul Olt, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pescuitului ilegal și nedeclarat, dar și a comercializării peștelui fără documente legale.

Un bărbat, de 45 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, a fost depistat în timp ce extrăgea din apă plase de pescuit în lungime totală de 210 m, prevăzute cu plute și plumbi.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a pescuit comercial, folosind plase de pescuit de tip setcă monofilament și fără a deține autorizație de pescuit.

Jandarmii i-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deţinere sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

Exit mobile version