6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Amenzi de peste 81.000 de lei, în weekend

Olt: Amenzi de peste 81.000 de lei, în weekend

La nivelul județului Olt, aproximativ 300 de polițiști au acționat zilnic în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru ca cetățenii să petreacă Floriile în siguranță.

Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, precum și cei din celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au luat măsurile necesare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere, folosind peste 80 de autospeciale.

Poliţiştii de ordine publică au acţionat, atât în patrule proprii, cât și în patrule mixte, cu jandarmi, poliție de frontieră și poliție locală, pentru prevenirea infracţiunilor stradale și au avut 197 de intervenții, dintre care 178 fiind sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.596 lei . Dintre acestea, 15 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 și 455 pentru nerespectarea legislației rutiere. Au fost depistați 70 de conducători auto care au depășit viteza legal admisă.

Totodată, în urma activităților întreprinse de polițiștii rutieri, au fost reținute 21 de permise de conducere (4 pentru alcool, 7 pentru viteză, 10 pentru alte abateri la normele rutiere) și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Și pentru perioada următoare, în contextul Sărbătorilor de Paști, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Naţionale a Tineretului, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, realizarea unui climat de ordine și liniște publică, pregătirea antiinfracțională a populației, stabilirea unor relații de parteneriat cu cetățenii, sunt principalele obiective ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru creșterea sentimentului de siguranță a cetățeanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS