8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltS-a votat bugetul Slatinei. Primar: „Nu aș putea spune că este un buget bun, chiar deloc“

S-a votat bugetul Slatinei. Primar: „Nu aș putea spune că este un buget bun, chiar deloc“

Consilierii locali slătineni au aprobat, luni după-amiază, bugetul orașului pentru acest an, care este nesatisfăcător, după cum a apreciat primarul Emil Moț, fără, însă, să afecteze programul de investiții.

Bugetul totalizează în acest an aproape 165 de milioane de lei, însă are cu mai mult de 20 de milioane mai puțin decât așteptau edilii de la guvern.
„Am așteptat foarte mult acest buget. Din păcate, acest buget nu a venit după doleanțele noastre. Noi trebuia să primim undeva la 100 de milioane de lei, din păcate am primit doar 79 de milioane, iar aceste 79 de milioane pe care le-am primit, în minus se adaugă și aproximativ 16 milioane de lei cheltuieli pentru asistența socială. Deci nu aș putea să spun că este un buget bun, chiar absolut deloc. În bugetul de anul acesta se vor reflecta tăieri și tăieri masive, de la tot ce înseamnă funcționarea primăriei, adică de la salubritate, de la spații verzi, de la cultură, de la sport, tot ce înseamnă funcționarea primăriei, însă lucrurile nu stau chiar atât de rău pe partea de investiții“, a spus primarul Slatinei.
Din lista investițiilor deja asumate în fața slătinenilor, primarul a menționat că se vor regăsi în cheltuielile de anul acesta: lifturile noi promise cetățenilor care locuiesc în blocurile-turn, lucrările pentru refacerea esplanadei din zona Casei de Cultură a Sindicatelor, mai multe terenuri de tenis din zona parcului nautic, încă 64 de camere de supraveghere pentru extinderea zonei monitorizate, 58 de studii de fezabilitate pentru anveloparea blocurilor, reabilitarea variantei Oituz, strada care ocolește Slatina etc.
„Așteptăm depunerea ofertelor pentru varianta Oituz, undeva pe 23 aprilie sau 24 aprilie. Aici mă refer nu numai la varianta Oituz, ci și la strada Pitești, de la intrare, și Constantin Brâncoveanu, la ieșire din Slatina. Este un proiect foarte mare, de 46 de milioane de lei, pe care noi avem bani să îl finanțăm și care, dacă totul merge bine, va începe anul ăsta. Al doilea proiect mare este esplanada Slatinei, un proiect de vreo 14 milioane de lei, în care suntem deja în evaluare, adică au fost depuse ofertele (…). Acest proiect va demara cât de curând, odată ce se termină parcul din zona militară, ca să putem să transferăm partea de promenadă acolo“, a mai spus primarul Moț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS