14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Un bărbat reținut și trei sub control judiciar, în dosarul de cămătărie

Olt: Un bărbat reținut și trei sub control judiciar, în dosarul de cămătărie

Un bărbat a fost reținut și alți trei au fost plasați sub control judiciar în dosarul de cămătărie, șantaj și proxenetism în care miercuri-dimineață, au fost efectuate 32 percheziții domiciliare, 90 persoane fiind aduse la audieri. Perchezițiile au avut loc la Caracal, Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.
Conform IPJ Olt, „începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei“.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul cadrelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Dolj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, suportul tehnic de specialitate fiind asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Județean de Protecție Internă și Serviciului Județean Anticorupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS