Acasă Local Olt Protest la Corabia, din cauza nivelului taxelor locale

Protest la Corabia, din cauza nivelului taxelor locale

 

Aproape 300 de cetățeni din Corabia s-au aflat miercuri după-amiază, vreme de mai bine de o oră, în fața Primăriei Corabia, protestând din cauza creșterii enorme a taxelor locale percepute în 2019.

Corăbienii plătesc în acest an taxele și impozitele la nivelul maxim din Codul Fiscal, ca urmare a intrării sub incidența Ordonanței 114/2019, ceea ce înseamnă, în anumite cazuri, și o creștere de trei ori față de nivelul de anul trecut. S-a ajuns aici pentru că aleșii locali nu au aprobat, cu minimum trei zile înainte de încheierea anului bugetar, o hotărâre cu privire la nivelul taxelor în 2019, ordonanța publicată în 29 decembrie, când nu se mai putea face, oricum, nimic, aducându-i în această situație.
În fapt, în luna decembrie aleșii locali au hotărât indexarea taxelor cu nivelul inflației, însă Prefectura Olt a stabilit că o asemenea indexare trebuia făcută, conform legii, până la 30 aprilie, prin urmare hotărârea a fost aprobată tardiv, așa că s-a dispus revocarea. De atunci se tot încearcă soluții pentru revenirea la o situație suportabilă pentru corăbieni, în acest sens adoptându-se, în urmă cu doar câteva zile, o nouă hotărâre, ce vizează revenirea la nivelul din 2018. Aceasta nu a primit, însă, deocamdată avizul de legalitate al Prefecturii Olt și, cel mai probabil, nici nu-l va primi, contravenind ordonanței care i-a băgat pe corăbieni în bucluc. Reprezentanții primăriei Corabia nu au discutat cu protestatarii, cei din urmă hotărând să revină și mâine în fața instituției.

Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version