22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAl cincilea mort în incendiu în județul Olt, în cinci zile. O femeie a decedat în această

Al cincilea mort în incendiu în județul Olt, în cinci zile. O femeie a decedat în această

O femeie în vârstă de 75 ani și-a pierdut viața, miercuri-seara, într-un incendiu izbucnit în comuna Topana, din județul Olt.
Femeia locuia singură, într-o căsuță din paiantă, care a ars ca o torță. Vecinii sunt cei care au văzut flăcările și au anunțat pompierii, însă pentru femeie nu s-a mai putut face nimic.
„Pompierii staţiei Scorniceşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit în această seară, în comuna Topana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. În momentul sosirii echipajelor, casa, construită din paiantă, cu suprafaţa de 15 m.p., ardea generalizat. După pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit trupul neînsufleţit al proprietarei, în vârtă de 75 ani, cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.
În ultimele cinci zile, în județul Olt s-a înregistrat, în medie, câte un deces pe zi din cauza incendiilor. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în sudul județul Olt, la Obârșia, un bărbat de 79 ani și fiica acestuia au decedat în incendiul izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un prelungitor.
Două zile mai târziu, la Schitu, alte două persoane, o femeie în vârstă de 68 ani și fiul acesteia, de 40 ani, au sfârșit de asemenea într-un incendiu. Marți, 27 februarie, un alt bărbat a fost grav rănit într-un incendiu izbucnit la Șerbănești.
Ca de fiecare dată, pompierii atrag atenția asupra măsurilor de siguranță pe care ar trebui să le luăm pentru a preîntâmpina astfel de evenimente tragice:
Nu folosiți decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitați supraîncărcarea acesteia;
Folosiți soba doar cu ușa închisă;
Așezați o tavă metalică în fața sobei, în dreptul ușii;
Nu așezați materiale combustibile în apropierea sobei;
Nu adormiți niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS