16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Amenzi de 35.000 de lei comercianţilor ilegali de carne

Olt: Amenzi de 35.000 de lei comercianţilor ilegali de carne

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au confiscat aproximativ 270 de kilograme de carne. Totodată, au aplicat sașe sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite în domeniul producerii și comercializării cărnii și produselor din carne.

Astfel, duminică 24 februarie, polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat pe raza municipiului Slatina, depistând șase agenți economici, din municipiul Slatina, care dețineau aproximativ 270 de kg de carne, diverse sortimente, în vederea comercializării, fără a respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.

Totodată, unul dintre agenții economici deținea 126 de lei, pentru care acesta nu eliberase bonuri de casa clienților, sumă ce a fost confiscată.

Polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și o sancțiune, în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cantitatea de aproximativ 270 kg de carne a fost confiscată și predată unei unități specializate, în vederea neutralizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS