5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltUn copil de 12 ani a decedat la SJU Slatina. Medicii suspectează gripa

Un copil de 12 ani a decedat la SJU Slatina. Medicii suspectează gripa

Un băiat în vârstă de 12 ani, adus în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, a decedat la câteva ore în secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Părinții l-au adus pe copil, vineri, 8 februarie, în stare deosebit de gravă, în comă chiar, primul stop cardiac survenind la scurtă vreme.
„Un copil de 12 ani, care s-a prezentat la UPU în stare comatoasă, 41 grade Celsius, în jurul orei 11,00. Nu era nici transportabil, chiar dacă s-a luat legătura cu alte unităţi spitaliceşti, starea lui nu permitea transferul, a fost intubat de urgenţă, a făcut un stop, a fost resuscitat, după care în mai puţin de o oră de la internare pe Terapie Intensivă a stopat a doua oară şi n-a mai răspuns la manevrele de resuscitare. Cauza decesului, conform anatomiei patologice, este o pneumonie acută. S-a suspectat că este gripă, s-au trimis probe la Cantacuzino şi aşteptăm rezultatul“, a declarat managerul spitalului slătinean, Cătălin Rotea.
Starea de sănătate a copilului a fost, cel mai probabil, neglijată zile de-a rândul de părinți, copilul, din Slatina, provenind dintr-o familie cu posibilități materiale reduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS