21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Sute de mii de ouă contaminate cu Fipronil, incinerate

Olt: Sute de mii de ouă contaminate cu Fipronil, incinerate

Sute de mii de ouă contaminate cu Fipronil au fost ridicate de la o ferma avicolă din Olt, pentru a fi incinerate. Activitatea societății este monitorizată în continuare de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, care mențin interdicția de comercializare a ouălor produse aici.
„Din datele recepționate de la județele implicate în alerta alimentară cu ouăle contaminate cu Fipronil provenite de la o fermă avicolă din județul Olt au fost retrase de la comercializare 174.086 bucăți ouă, din județele Olt, Argeș, Ilfov și municipiul București. Pentru toate loturile de ouă retrase de la comercializare, destinația este neutralizarea (incinerare în unități autorizate sanitar veterinar).
De asemenea, de la ferma avicolă a fost efectuat un transport reprezentând cantitatea de 872.677 bucăți ouă, acțiunea de dirijare a ouălor către unitatea de neutralizare autorizată sanitar veterinar se va continua până la finalizarea stocului. Se menține în continuare interdicția de comercializare a ouălor de către ferma avicolă. Nici un produs al unității respective nu părăsește ferma dacă nu este însoțit de un buletin de analiză care să ateste conformitatea acestora”, potrivit DSVSA Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS