20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPeste 800 de sancţiuni cu o valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de poliţiştii olteni

Peste 800 de sancţiuni cu o valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de poliţiştii olteni

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat, săptămâna trecută, 805 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 48 de permise de conducere.

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. Acțiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală și cea manifestată de bicicliști, precum și viteza excesivă.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 805 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 173 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 18 pentru nerespectarea regulilor de depășire.
Totodată, 13 pietoni și 38 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 100.895 lei.
Polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, și au retras 15 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit 9 autospeciale dotate cu aparate radar și un aparat TruCam.

Pe 2 februarie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava au depistat, în trafic, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Icoana, în timp ce conducea pe Drumul Județean 703, pe raza comunei Icoana, un autoturism, având o concentraţie de 0,75 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeași dată, pe raza comunei Brebeni, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Slatina, care conducea un autoturism, pe Drumul Județean 546A.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, fiind instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Acționând pe raza comunei Băbiciu, polițiștii au identificat, în trafic, un tânăr, de 21 ani, din comuna Scărişoara, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 642, fără a deține permis de conducere.
În acest caz, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Pe 3 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Găneasa au depistat un bărbat, din comuna Șușani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 64, pe raza comunei Găneasa, având o concentrație de 1,00 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate și în acest caz, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS