8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltŞedință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt. Tema principală: combaterea gripei

Şedință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt. Tema principală: combaterea gripei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru stabilirea măsurilor ce se impun în gestionarea situațiilor care se pot produce la nivelul județului Olt în contextul declarării la nivel național a epidemiei de gripă.
La nivel județean a fost activat grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii, din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, Serviciului Județean de Ambunață Olt, ISU Olt, Inspectoratului de Jandarmi Olt, Inspectoratului de Poliție Olt, Agenției pentru Protecția Mediului Olt, Gărzii de Mediu Olt, Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Olt și Crucea Roșie – filiala Olt.
Au fost dispuse următoarelor măsuri:
– pe timpul vacanței elevilor să se execute igienizarea tuturor sălilor de clasă, laboratoarelor, holurilor și grupurilor sanitare ale unităților de învățământ;
– constituirea unor echipe formate din reprezentanți ai Consilului Județean Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt care să se deplaseze în teren și să verifice modul în care s-a executat igienizarea școlilor.
– s-a solicitat autorităților publice locale să acorde sprijin directorilor instituțiilor de învățământ în vederea aplicării măsurilor dispuse.
De asemenea, șefii instituțiilor vor urmări respectarea cu strictețe a normelor de igienă pentru personalul propriu și pentru vizitatori.
Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt vor colabora permanent și vor adopta măsuri pentru realizarea tuturor acțiunilor dispuse.
Crucea Roșie Olt și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini acțivitățile stabilite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS