10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Evazionişti din domeniul deșeurilor reciclabile, după gratii

Olt: Evazionişti din domeniul deșeurilor reciclabile, după gratii

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, cu sprijinul polițiștilor din Ilfov și Olt, au efectuat, pe 22 ianuarie, 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Giurgiu, Olt și Ilfov, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Acțiunea a avut loc la sediul a 6 societăți comerciale și la domiciliul persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul deșeurilor reciclabile.

Prejudiciul cauzat este de peste 5 milioane de lei.

La finalizarea perchezițiilor, patru persoane au fost conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Politie Județean Giurgiu, în baza unor mandate de aducere. Ulterior, acestea au fost reținute pentru 24 de ore.  La activități au participat și jandarmi din Ilfov și Olt.

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 53 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 2.200.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare de 322.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 19 – 25 ianuarie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 53 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 17 mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 81 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 7 au fost dispuse măsuri preventive (două reținute și 5 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 2.200.000 de lei, dintre care peste 1.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 322.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 470.000 de ţigarete, 260 de kilograme de tutun și 50 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 31 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS