Olt: Un afacerist, care a comis fraude cu fonduri europene, trimis în judecată. Italianul şi-a recunoscut fapteleProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului Del Carlo Piero, asociat unic și administrator la S.C. ITR S.R.L., cu privire la săvârșirea infracțiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației unui folos legal obținut, dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În perioada 2012 – 2017, în calitate asociat unic și administrator la S.C. ITR S.R.L., societate care a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului ”ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”, inculpatul Del Carlo Piero a înlocuit fraudulos, în anul 2016, un număr de 20 de mașini de tricotat achiziționate prin fonduri europene, respectiv le-a vândut și a păstrat plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe mașinile existente, cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.

În prezența apărătorului ales, Del Carlo Piero a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.


Pe parcursul termenului de supraveghere, Del Carlo Piero va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Caracal sau a Liceului Teoretic Mihai Viteazu Caracal.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Olt.


Comenteaza acum

Alte stiri

5 aprilie 2019

PE lansează un website dedicat rezultatelor alegerilor europene

Acest nou website dinamic conține toate rezultatele alegerilor europene trecute și actuale, și este acum disponibil în toate limbile oficiale ale UE. rezultate-alegeri.eu va fi actualizat în timp real în noaptea alegerilor cu rezultate de ...

Sumarul ediției de luni, 22 aprilie 2019

Top